2008-01-25 (Vol 5, No 1)

국제적 과학교육학술논문 요약과 외국 과학교육 및 국제화

NSTA Express - Apparently Girls Can Do Science

(Week of December 10, 2007 )

For the first time, the Siemens Competition in Math, Science and Technology awarded top honors to female competitors. First prize in the team category was split between two high school seniors for their work on creating a molecule that helps block the reproduction of drug-resistant tuberculosis bacteria. First and second prizes in the individual category went to one high school senior for her studies of bone growth in zebra fish and another for her research identifying genetic defects that could play a role in the development of Lou Gehrig's disease. This year marks the first time that female finalists outnumbered males (11 out of 20). Most of the finalists have parents who are scientists and most attend public schools.

Read the New York Times article (free registration required)

NSTA