2009-09-30 (Vol 6, No 10)

외국 과학문화교육의 면모

제40회 국제 물리올림피아드에서의 중국, 인도, 미국, 한국

From : "AAPT eNNOUNCER" August, 2009

Bringing Home the Gold: U.S. Physics Team Wins Four Gold Medals and One Silver Medal

The five student representatives of the United States Physics team won four gold medals and one silver medal at the 40th International Physics Olympiad held in Merida, Mexico in July of 2009. Students from China won five gold medals, coming in first on the overall medal count; while India and Korea also won four gold medals and one silver medal, tying for second with the United States on the overall medal count. See http://aapt-physicsteam.blogspot.com/2009/07/bringing-home-gold-us-physics-team-wins.html for more.

In the Contrived Photo Category
1st: Kelsey Rose Weber
2nd: Samantha Nicole Gold
3rd: Christopher Michael Curti